توضیحات درباره کتاب
دایره المعارف فرهنگنامه آواز ایرانی اثر ارزشمند و فاخر استاد میر عبداله وطن دوست هنرمند و صاحبنظر ارسبارانی هنر موسیقی و آواز می باشداین دایرة المعارف فرهنگ نامه آواز ایرانی اولین دایرة المعارف جامع و فاخر در حوزه موسیقی و آواز ایرانی است که به جهت محتوی بدیع و اختصاصی در نوع خود بی نظیر است.این کتاب در 1500 صفحه در قالب 13 فصل شامل 7 دستگاه، 5 آواز و کرد بیات توسط انتشارات آیریک به زیور طبع آراسته شده است.
استاد وطن دوست سال ۱۳۴۷ در اهر استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد فراگیری آواز ایرانی را از سال ۱۳۶۱ آغاز کرد و سالها در کلاس درس استادانی ازجمله محسن کرامتی، کریم صالح عظیمی و سید رضا طباطبایی حضور داشت. این پژوهشگر آواز ایرانی تجربه حضور در کارگاههای آوازی محمدرضا شجریان را هم در کارنامه دارد.او برای فراگیری نوازندگی سهتار در کلاسهای محمدرضا لطفی و بهزاد رواقی شرکت کرد و مصطفی کمال پورتراب معلم تئوری موسیقیاش بود. میرعبدالله وطندوست مدرک کارشناسی ادبیات فارسی را هم از دانشگاه کاشان گرفته است.
دایرة المعارف نهفت تنها مرجعی مستند و مطمئن برای بهره مندی هنرمندان می باشد که برای غنای آن از 250 کتاب و مطالب و نظرات بیش از 40 استاد مبرز در سطح ملی و بین المللی استفاده شده است.در قسمت دیگر این کتاب بیش از 200 تصویر اختصاصی ناب از هنرمندان موسیقی ایران برای اولین بار منتشر می شود و در قسمت پیوست نیز مکاتب آوازی ایران شامل اصفهان، تهران، تبریز، مکتب تعزیه از زمان قاجار تا الان توسط اساتید تشریح شده است.
این خواننده آواز ایرانی که حضور در محضر بسیاری از آوازهخوانان سرزمینمان را تجربه کرده است از همان آغاز راه به پژوهش درزمینه این هنر و پی بردن به چیستی و علت نامگذاری گوشهها و دستگاههای این موسیقی علاقهمند بود.
وطندوست پیشازاین، کتاب نهفت؛ خودآموز ردیفهای آوازی را سال ۱۳۹۰ روانه بازار کرد و امروز اثری دیگری با همین نام را منتشر کرده است؛ با این تفاوت که این بار سخن نه از یک خودآموز آواز که دائرهالمعارفی دراینباره است. .