قانون آیین دادرسی کیفری فرانسه


پدیدآور (ها) : ناشر : شابک : 9786001142161

قطع : جلد 1 -

تعداد صفحات :558

تاریخ بروزرسانی: 1394

قيمت :1100000 ريال

قيمت كتاب سيتي :1100000 ريال




اعلام موجودی قبل از پرداخت

فرم درخواست کتاب : جهت خرید کتاب ابتدا بایستی فرم زیر را تکمیل نموده تا سبد خرید شما فعال شود


توجه: برای شروع خرید شماره موبایل خود را وارد نمایید

توضیحات درباره کتاب


‏‫عنوان اصلی: .‏‫‬Code de procedure penal, 25 ed, 2012‬


مقدمه

 

   1- جمهوری اسلامی ایران، از جمله نظام­های مبتنی بر حاکمیت قانون است، که در آن، قانون، مهم­ترین منبع حقوق محسوب می­شود و به حکم اصل 167 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قضات باید بر اساس آن، دعاوی، شکایات و درخواست­ها را حل و فصل نمایند. بی­شک پشتوانه اعتبار هر قانون، رعایت عدالت، انصاف و مبانی اخلاقی و وضعیت اجتماعی روزگار خود است و هر قانون، باید با استفاده از برترین اندیشه­ها و بهترین تجارب تدوین و تصویب شده تا مورد استقبال جامعه واقع شود. بر این اساس بازنگری در قانون، نیز یکی از ضرورت­های مهم در نظام­های حقوقی ما می­باشد، زیرا تحولات زمانه اقتضاء می­کند تا قانونگذار به تناسب تغییرات زمان و مکان، رنگ غربت از رخسار قوانین برداشته و با همگام سازی آنها با تحولات جوامع، مانع فاصله افتادن بین قانون و عدالت، به چالش کشیده شدن پویایی و گسترش نظام حقوقی توسط قانون و تشتت رویه­ها و غیر قابل پیش­بینی شدن نتایج دعاوی شود.

2- قانون اساسی جمهوری اسلامی با درک اهمیت، حساسیت و ویژگی­های خاص قوانین و مقررات قضایی، در اصل 158 مسؤولیت انحصاری تدوین لوایح و مقررات قضایی را بر عهده ریاست محترم قوۀ قضاییه قرار داده که این مهم از طریق اداره کل تدوین لوایح و مقررات معاونت حقوقی قوه قضاییه به انجام می­رسد. در این راستا اداره کل تدوین لوایح و مقررات از بدو تأسیس، با وقوف بر نقش و جایگاه لوایح قضایی در توسعه پایدار و عدالت محور کشور، اهتمام نموده تا با ارزیابی قوانین و مقررات قضایی و برنامه­ریزی جهت اصلاح آنها و نیازسنجی حوزه­های جدید، لوایح قضایی مورد نیاز را در فرایندی کاملاً علمی و با انجام مطالعات گسترده فقهی، حقوقی، میدانی و تطبیقی و در عین حال با الهام از منبع غنی و متصل به وحی یعنی فقه و کسب رویکردهای فقهای عظام و تجربیات صاحبنظران در تمام مراحل، تدوین نماید. لوایحی که از یک سو بتواند نقص­ها و ابهام­های موجود در قوانین جاری را برطرف نماید و از سوی دیگر در بردارنده­ی قواعد و مقررات دقیق و شفاف در زمینه مسایل قضایی باشد. پس از تدوین نیز جهت نیل به اهداف مورد نظر، پیگیری تصویب لوایح قضایی تدوین شده در مراجع قانونی و تهیه متون توجیهی- علمی، اسناد پشتیبان و مستندات راجع به لوایح قضایی را از مأموریت­های خطیر خود قلمداد می­نماید.

   3- پس از تصویب لوایح و انتشار آنها به عنوان قانون، نوبت به تفسیر و اعمال آن در دعاوی و روابط حقوقی می­رسد، که از وظایف اصلی قضات است که مکلف به رسیدگی به دعاوی و درخواست­ها بوده و باید حکم مسأله را با تطبیق موضوعی خود به دست آورند. دشواری این وظیفه بر کسی پوشیده نیست و اختلاف نظر در برداشت از قانون و انطباق احکام آن بر مصادیق، ممکن است مانع از تحقق برخی از اهداف مقنن شود، گو این­که این اختلاف برداشت­ها، پویایی نظام حقوقی را نیز به دنبال دارد. یکی از راه­هایی که می­تواند به انسجام و اتحاد رویه­ها و  جلوگیری از تشتت کمک کند، تدوین کتبی است که براساس تحولات قانونی و در کنار تدوین و تصویب قانون، به رشته تحریر در می­آیند و نقاط مبهم یا ناگفته قانون را رفع می­کنند. معاونت حقوقی قوه قضاییه بر این اساس، تلاش دارد در کنار تصویب قانون، این مسئولیت را به انجام رساند و تاکنون نیز کتب مختلفی تدوین و منتشر نموده است که در همین جا، از زحمات همه مؤلفان، مترجمان و مسؤولان ذیربط تقدیر می­شود.

 4- چندی است که کتب حقوقی گوناگون، به وفور منتشر می­شود؛ که این امر، هرچند گسترش دانش حقوقی و تولید علم در این زمینه را به دنبال دارد، اما در عین حال می­تواند محقق و خواننده را دچار ابهام نماید، زیرا انتخاب کتابی مناسب که در عین دارا بودن یافته­های نظری و تحلیل­های دقیق، حاوی تجارب، رویه­های قضایی و موضوعات کاربردی باشد و کاربران قانون را به اعمال درست آن هدایت کند، برای مخاطب دشوارتر می­شود و در این وضعیت، مراجع رسمی از جمله قوه قضاییه، مسؤولیت بیشتری دارند تا در این راستا مبادرت به با انتشار کتبی نمایند که علاوه بر داشتن ویژگی­های مذکور، به جهت مشکلات نشر، رویکرد تجاری به کتب حقوقی و عدم رغبت برخی مؤلفان و مترجمان به تألیف و ترجمه آنها، خلاء آنها در جامعه حقوقی و قضایی احساس می­شود.

5- آیین دادرسی کیفری ارتباط تنگاتنگ و تفکیک ناپذیری با تشکیلات قضایی دارد؛ زیرا در یک نگاه کلی آیین دادرسی شیوۀ رسیدگی در تشکیلات قضایی را تبیین می­نماید. از آنجا که در کشور ما تشکیلات قضایی در طول سالیان گذشته با تغییرات پی در پی مواجه بوده، و این تغییرات موجب پراکندگی و عدم انسجام در این مقررات شده است، به گونه­ای که در حال حاضر علاوه بر قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1290 که در دادگاه­های نظامی مورد استناد است، قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب 1378 که با رویکرد دادگاه عمومی تدوین شده بود، در دادگاه­های عمومی و انقلاب حاکمیت دارد، که با احیای دادسراها طبق قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه­های عمومی و انقلاب در سال 1381 ، پاره­ای از مقررات آن به دادسراها نیز تسری یافت، چنین وضعیتی موجب نقص و اجمال قوانین آیین دادرسی در محاکم، سلیقه­ای شدن رسیدگی­های کیفری و در نتیجه ناکارآمدی این مقررات در مواجهه با پدید­های مجرمانه شده بود، لذا یکپارچه­سازی این مقررات در بند 7 سیاست‌های کلان قضایی مصوب مقام معظم رهبری به عنوان یکی از راهبردهای کلان قضایی کشور مورد توجه قرار گرفت. بعلاوه امروزه داده‌های جدید جرم‌شناسی و سیاست جنایی موجب ایجاد نهادهای حقوقی جدید در رسیدگی و مقابله با پدیده­های مجرمانه در دنیا شده که ضرورت مطالعه، بررسی و بومی‌سازی و در نهایت تقنین آنها غیر قابل انکار است. از این رو هم­زمان با تدوین لایحه جامع آیین دادرسی کیفری که هم اکنون مراحل نهایی تصویب خود را در مراجع قانونگذاری سپری می­کند، مطالعه تطبیقی در مورد دستاوردهای قضایی سایر کشورها انجام شد، که از جمله آنها ترجمه قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 2008 فرانسه توسط محقق ارجمند جناب آقای دکتر عباس تدین بود که در سال 1388 چاپ و منتشر و با استقبال جامعه حقوقی مواجه شد. اینک با توجه به تغییرات و اصلاحات انجام شده در قانون مذکور، ترجمه آخرین نسخه آن که در سال 2012 به تصویب قانونگذار فرانسه رسیده است، جهت استفاده جامعه حقوقدانان منتشر می­گردد. امید است که این اثر در غنای اندیشه­های حقوقی جامعه ایران مفید و مؤثر باشد.    

                                                                                  

                                                                          معاون حقوقی قوه قضاییه


راهنمای درخواست کتاب



توجه داشته باشید بعد از تکمیل نمودن فرم درخواست کتاب, درخواست شما برای ما ارسال می شود و کمتر سه ساعت کاری با شما تماس گرفته خواهد شد.
سفارشات پستی فقط از طریق پیامک اعلام موجودی می شود. در صورتی که نیاز باشد از طریق تماس تلفنی اعلام خواهد شد.
برای اطلاع از وضعیت درخواست خود می توانید از پنل مشتری در منوی اصلی سایت اقدام کنید.
انواع موجودی:
1 - موجود در انبار فروشگاه : بدین معنا که این کتاب در انبار فروشگاه موجود است و در صورت درخواست و پرداخت هزینه آن حتما ارسال خواهد شد.
2 - قابل تهیه از بازار کتاب : بدین معنا که امکان تهیه کتاب از بازار وجود دارد.
3-موجود در مراکز پخش کتاب : بدین معنی که این کتاب در انبار مراکز پخش کتاب موجود می باشد
4- اعلام موجودی قبل از پرداخت : بدین معنی که این کتاب نیازمند پیگیری توسط کارشناسان کتاب سیتی جهت تهیه آن می باشد.

معرفی کتاب به دوستان


لطفا جهت ارسال ، فرم زیر را پر کرده و روی کلید ارسال کلیک کنید.